Notities bij ‘Wie Is De Mol’ – aflevering 2 (2014)

(Ik zeg niet dat ik dit iedere week ga doen, maar wel af en toe)

Ja, roep je na de eerste aflevering heel hard dat Sofie de mol is, gaat ze ineens opzichtig lopen mollen en liegen. Iets te opzichtig naar mijn smaak. En dan bedoel ik niet op zo’n kinderachtige “Ik heb een envelop gejat”-manier, maar op een manier van “en niemand heeft het door.” En dat vertrouw ik dus voor geen meter. Als in: ik twijfelde zo erg of ze de mol is, dat ik vreesde voor haar lot bij de test.

Door een van mijn goede vrienden werd ik getipt over deze container:

container

 

In beeld net voor Owen en net na Aaf. Maar ik ben erg skeptisch over dit soort zaken. Natuurlijk stopt de regie de serie vol met dit soort grapjes, maar het wordt steeds lastiger om ermee weg te komen: ten eerste omdat iedereen er nu op let en ten tweede omdat de digitale wereld analyse van de afleveringen op dit gebied steeds eenvoudiger maakt. Dus moeten aanwijzingen zo vaag en ambigu mogelijk zijn, lijkt het me. Het is wel een groot risico dat je Aaf voor de container laat zien en Owen erna, dat Owen er volgens uitvliegt en dat dan Aaf de Mol is. OPGELOST! IN DE TWEEDE AFLEVERING!

Kortom, ik geloof niet zo in dit soort aanwijzingen. Tenzij ze natuurlijk stroken met mijn theorie :P. Tunnelvisie heet dat. Daar werd Owen ook het slachtoffer van. De Mol had volgens hem NIET de porto in handen en de mol had een tatoeage… Dus dan kan het nog steeds Sofie zijn toch? Of iemand anders… Want Owen kan natuurlijk ook tunnelvisie hebben en slecht zijn in observeren en fouten maken. Natuurlijk moet je als imitator goed kunnen observeren, maar iemands maniertjes imiteren blijkt niet hetzelfde als de Mol ontmaskeren. Dag Owen.

Dat Sofie de Mol is, dat weet ik al met al niet zeker. Er is nog van alles mogelijk: Maar switchen, daar doen we pas aan als ze er echt uit ligt. Dus we houden vol. Sofie is de mol, ook al werd ze wel heel verdacht gemaakt deze aflevering. Te verdacht. De verdenking ligt dan ook massaal op haar op de site… En dat is meestal een slecht teken.

Overigens: volgens mij sneuvel je gegarandeerd als je te veel plezier in het spel hebt. Dat bleek wel uit de tot nu toe weggestuurde kandidaten. Advies voor toekomstige kandidaten: geniet niet te veel en let gewoon eens op. Dan haal je misschien de volgende aflevering. Misschien. Want niets is wat het lijkt.

2 reacties

Ik zou natuurlijk ook zo’n uitgebreide analyse kunnen maken over “mijn” mol, maar ik zal kort zijn: naar aanleiding van enkele ontwikkelingen in aflevering twee denk ik niet meer dat Owen de Mol is. Ik zou natuurlijk kunnen zeggen dat ik dat nooit echt dacht en dat ik hem had gegokt omdat ik totaal geen flauw idee had (en heb), maar dat is flauw. Ik zat ernaast.

Nieuwe gok: Jan-Willem

Geef een reactie