Notities bij ‘Wie is De Mol?’ – aflevering 5 (2014)

Nog even snel mijn notities voor Wie is de Mol, vlak voor de nieuwe aflevering (ik was een beetje laat met kijken vorige week).

De Filipijnen: dan denk je toch, zou die 555-actie meer hebben opgeleverd als die ramp NA De Mol was gebeurd. Want Filipijnen is toch een beetje abstract, doet alleen een belletje rinkelen wat betreft eilanden en die christenen die zichzelf laten kruisigen – bij veel mensen althans. Prima territorium voor Wie is De Mol dus, en blijkbaar aanleiding voor de regie om de Dexter-soundtrack er ook dit jaar weer bij te pakken.

En nu was Dexter altijd een superspannende serie totdat de serie implodeerde en bijna lachwekkend slecht werd gedurende de laatste twee seizoenen. Ook de gitaarmuziek tijdens de rit naar de oude kerk had zou in een luchtigere Dexter scene kunnen zitten. Jammer dat ik nu ook de associatie met de mindere seizoenen van de serie heb. Ik was sowieso meer fan van de oude WIDM-soundtrack, maar die komt vast nooit meer terug. Er moeten toch meer spannende muziekjes te vinden dan continu maar weer Dexter te draaien?

En dan het afscheid van Jennifer. Dat was een beetje schokkend voor me, ik had gedacht dat ze het wel tot het eind zou redden, ze was zo slim bezig in de afgelopen afleveringen. Misschien doet de rest het dan toch beter? Of zijn die gewoon beter in de test maken?  We zullen er nooit achter komen, al vraag ik me af of het slim was om tijdens de “Snake”-opdracht met oortjes in rond te gaan lopen… Ik denk, juist niet, dat ze te veel de Mol speelde. Ik hou het voor nu op een slecht gemaakte test.

Mijn mol, Sofie, zit er nog steeds in en ik geloof ook nog steeds dat ze het kan zijn. Susan is echter ook steeds meer een optie. Zij speelt het spelletje best wel slim en ontpopt zich tot een soort diesel die steeds meer, tsja, op stoom komt (als diesels dat al kunnen). Met nog vijf kandidaten over gaat het vanaf de volgende aflevering vermoed ik hard tegen hard. Ik had graag gezien dat Jennifer iedereen te slim af was, maar eerlijk is eerlijk, het overgebleven kandidatenveld mag er ook zijn.

Sofie: speelt het slim en verblindt ofwel mensen door het lieve meisje uit te hangen, ofwel door ze mateloos te irriteren. Dat is niet de meest unieke Mol-tactiek, maar wel een effectieve.

Tygo: zie Sofie, maar dan met de “gezellige dude” in plaats van het lieve meisje. Tygo speelt het alleen iets te overduidelijk – ook naar de kijkers toe – en daardoor ben ik geneigd hem niet als mol af te schrijven… Het zou ook niet bijzonder leuk zijn als hij het wel is, omdat het dan geen groot schokeffect opwekt. Maar ik hoop van het begin al dat hij de mol niet is.

Jan-Willem: of hij doet het heel goed, of hij gaat er in de volgende aflevering uit. Soms heb ik het idee dat hij geen idee heeft hoe ver ie moet gaan in het spel, soms heb ik het idee dat hij dat juist wel weet.

Aaf: Zie Jan-WIllem, al zat ze wel enorm “niet op te letten”: “IK BEN NU NIET AAN HET OPLETTEN” schreeuwde ze als het ware. 

Susan: Wat ik zeg: een stiekeme diesel. Gaat misschien heel erg opvallen… En dan wint ze aan het eind…

1 reactie

En Freek?

Ik vind het ook wel jammer dat Jennifer er uit is. Ik vond haar naast Tygo en Sofie één van de leukste kandidaten. De afgelopen twee afleveringen vond ik dat ze ook wel enorm de aandacht trok, maar goed, ze is dus niet de Mol.

Ik heb sowieso geen flauw idee. Iedereen lijkt constant domme/Mol acties te hebben… Jan-Willem kan nog steeds, dus daar blijf ik dan maar bij.

Geef een reactie