Ray LaMontagne is veranderd en vrolijk

Ray LaMontagne is veranderd. Dat wist ik eigenlijk al de laatste keer dat ik ‘m zag, in Utrecht:

Opmerkelijk: de bijzonder verlegen Ray LaMontagne heeft zijn sociale stoornis overwonnen. Sprak hij de vorige keer in Utrecht slechts eenmaal Thank You, nu maakt hij bij tijd en wijle zelfs een grapje – bijvoorbeeld over het feit dat hij volkomen buiten adem is geraakt bij het zingen van het vorige nummer.

(Bron)

Maar nu staat het ook op  plaat. Natuurlijk, You Are The Best Thing had nog maar weinig met Trouble te maken, en zijn album met The Pariah Dogs liet al zien dat de Ray van de Bergen al meer muzikale smaken kan aanbieden. Maar nu, anno 2014, is Ray full-on gitaarpop. Een schattig liedje of Zoe (of Zoey), die een Supernova “doet”. Is dan Ray de supernova of is het beeldspraak? Maakt het uit? Het liedje is eigenlijk net te vroeg voor de lente, maar wel op tijd voor een drietal dagen van meer dan 10 graden celcius in februari. Het album komt pas 6 mei, dus dan is de lente op volle toeren. Dan Auerbach (die  van de Black Keys) draaide aan de knoppen en dat schemert wel een beetje door. De “Oh-oh”s zijn af en toe heel fout, maar goed, dat hoort bij een lenteliedje. En de leuke gitaarovergangetjes maken veel goed. Benieuwd hoe dit live klinkt.

https://soundcloud.com/raylamontagne/supernova

Later vandaag gaat het regenen, maar daar denk ik nu even niet aan.

Geef een reactie