Goede voornemens

Morgen begint het nieuwe jaar dan echt… Of ja, niet echt natuurlijk, want het nieuwe jaar begon 1 januari en morgen is het 5 januari. De eerste vier dagen van januari waren nog relaxdagen: een beetje aan websites klussen, boeken uitlezen en met familie en vrienden kletsen. Maar 5 januari moeten we (ik) weer werken, weer leven, weer doen. En dus kunnen we dan ook écht beginnen met goede voornemens en doelen halen.

Ik ben geen groot voorstander van goede voornemens, maar een paar richtlijnen voor het jaar lijkt me in principe geen slecht idee. Daarom toch een lijstje met richtlijnen voor dit jaar.

Meer dan vijftig blogs publiceren op ditisstefan.nl
Met minder dan 50 blogs op deze site (exclusief een aantal niet gepubliceerde concepten) was het geen goed jaar op deze site. Ik heb wel best veel geblogd in 2014, maar vooral elders… Ruim twintig edities van mijn top 25 bij Gobsmag, twee blogs bij MarketingTribune, twee bij Incognitief en nog een aantal op mijn Turin Brakes site en mijn .com-site. Schrijven is reflecteren en ik wil dit jaar meer doen dan consumeren. Ook reflecteren en produceren. Dus we gaan het gewoon proberen. 50 blogs is meer dan haalbaar. In 2007 lukte het me binnen twee maanden.

Meer lezen
Iedere maand een boek moet ook haalbaar zijn. Dat dacht ik vorig jaar ook, maar deze ezel gaat zich gewoon nog een keer aan dezelfde teen stoten. Wie weet levert het nog wat blogs op ook…

Meer genieten
Misschien ben ik wel gewoon raar, maar ik heb dus wel eens dat ik iets heel leuks doe en dat ik dan het idee heb dat ik me daarvoor moet verontschuldigen: “sorry dat ik plezier heb.” Nou dat is dus mooi verleden tijd. Komend jaar zing ik nog harder mee, doe ik nog meer wat ik leuk vind en doe ik het nog meer op mijn manier. The haters gonna hate, immers.

Meer experimenteren
In de keuken, in het leven. Minder routine, meer de dingen net iets anders aanpakken, waardoor het ook iets minder keer op keer hetzelfde voelt. Niet dat er zo nodig een groot avontuur moet staan te gebeuren, maar gewoon een keer anders fietsen dus. Of anders koken. Of… Ik zie wel…

 

Geef een reactie