Notities bij ‘Wie is de Mol’ 2015 – aflevering 3

We beginnen met een opdracht in het donker, op deze avond. Rookbommen, lasers, scherpschutters en gaan met die banaan. De beste tactiek is volgens de kandidaten: “pakken wat je pakken kan.” Rik let niet op bij de bespreking. Action Man Chris doet zijn best maar strand in schoonheid, net als de meeste andere kandidaten. Er worden in het begin lekker veel enveloppen mee gestolen, twee dames schieten elkaar af (friendly fire, heet dat). Iedereen doet zijn eigen ding en wordt kansloos afgeschoten. Uiteindelijk komt Viktor met 100 euro over de finish. Knap hoor.

De tweede opdracht is voor aandachtstrekkers. Rik is trouwens wel de revelatie van dit seizoen. Ik wilde het vorige week niet roepen omdat iedereen dat al riep maar laten we eerlijk zijn: hij is vrolijk, vrijmoedig, soms onzeker en we blijven toffe dingen ontdekken: hij kan niet James Bond nadoen, hij heeft hoogtevrees terwijl hij in een vliegtuig mag… Maar is hij ook de Mol? Kan hij nog gewoon het journaal presenteren?

Op het strand lijkt er enige frictie tussen de vrouwen. Ajouad doet zijn eigen ding, maar uiteindelijk lukt het toch om het duo in het vliegtuig iets te laten lezen. Dat duo is stom genoeg om de envelop straal voorbij te lopen en met een bootje de mangrove in te varen. Even lijkt het alsof we in 3 Op Reis zijn beland (Wow, een Indische varaan?), Chris is helemaal in zijn element, maar helaas hebben de kandidaten snel door dat ze een fout hebben gemaakt. Dat neemt niet weg dat het het grappigste moment uit de serie tot nu toe is. Met een kluitje het bos in. En de andere kandidaten zijn er dan ook niet blij mee. Wederom maken zowel Rik als Chris zich verdacht. Exciting times.

De test met een twist is interessant maar niet heel verhelderend. Iedereen die een vrijstelling is gegund, krijgt er ook één. Dat betekent dat er geen inzicht bij de kandidaten komt of ze op het goede spoor zitten. Dat gaat met name Ajouad opbreken. Ik was benieuwd of alleen de slechtste af zou vallen of gewoon de slechtste zonder vrijstelling. Blijkbaar is dit de aflevering waarin iedereen doorgaat, maar ik had het effectiever gevonden als Carolina gewoon was afgevallen nu. Dan hadden de andere kandidaten zich ook extra schuldig gevoeld. Mooi is dat altijd. Maar misschien kon dat wel niet…. OMDAT ZE DE MOL IS???

Daar heb ik trouwens geen extra zicht op gekregen deze aflevering. Vorige week ging ik voor Marlijn, omdat ze constant het midden tussen haar best doen en opzettelijk geld uit de pot halen. Dat beeld werd deze aflevering wel bevestigd: eerst locals gaan vragen om te helpen op het strand in plaats van gewoon met zand te verzwaren… In de nachtopdracht haalde ze de finish niet, ook al was ze gewaarschuwd door Rik… Rik en Chris maken zich met name verdacht deze aflevering, vond ik. En ik wil Ajouad hier even noemen omdat het geniaal zou zijn als hij de Mol is: hij heeft al drie vrijstellingen weggekaapt. Aan de andere kant legt hij het er dan wel heel dik bovenop bij de test – opstaan voor de 21ste vraag en dan weer gaan zitten onder het motto “oh wacht er is nog een vraag”. Daarom blijft Marlijn mijn Mol, maar Chris staat nu op nummer 2. We gaan het zien. Volgende week.

Update: de LuckyTV van vanavond is ook leuk voor #WIDM-fans :).

1 reactie

Ja, die mislukte opdracht van Chris en Rik was natuurlijk super verdacht. Ik zit al vanaf aflevering 1 op Chris, maar dit is misschien wel een beetje *te* verdacht. Zou de Mol het aandurven om opzettelijk zo de aandacht op zich te vestigen? Bij Rik heb ik het idee dat hij minder slim probeert te lijken dan hij is (“O, ik was even niet aan het opletten.”), maar voor hem geldt natuurlijk hetzelfde.

Marlijn verpestte het natuurlijk inderdaad bij het lasergamen (maar dat deed iedereen), en ze was aan het kloten op het strand, maar ze zat wel in de groep die de stof, verf en schaar regelden. Wederom jammer dat er geen beeld was van wiens idee het was om die stof- en verfwinkels in te gaan, maar Marlijn was in ieder geval wel fanatiek met het verkrijgen van een schaar.

Verder legt Martine haar “dom blondje” routine er wel erg dik bovenop. Zou ze echt zo’n doos zijn? Ik vraag het me af.

Ik blijf wel bij Chris, want van ruilen komt huilen en ik zou anders ook niet echt weten naar wie ik zou moeten wisselen.

Geef een reactie