Notities bij ‘Wie is de Mol’ 2015 – aflevering 8

Daar gaat m’n Mol. Nou, mooi is dat. Ik was er redelijk zeker van dat het zo zou lopen als ik hier al twee weken geleden schreef. Chris, Marlijn en Martine in de finale. Maar Martine is naar huis. En dus weet ik het oprecht niet meer.

Wat ik wel weet: Chris is mijn favoriete Mol-deelnemer van de afgelopen vijf jaar – en ik weet zeker dat hij het spel gaat winnen en helemaal door heeft. Behalve als ‘ie de Mol is, maar dan heeft hij wel echt ballen. Hij cruist namelijk door het spel alsof hij het al drie keer heeft gespeeld, terwijl hij alle zorgen van zich af lacht. Dat doet ‘ie goed, maar zo’n houding siert een Mol natuurlijk niet – want het kan ook heel erg verdacht maken. Aan de andere kant hebben we maar weinig Mollen gezien die zo relaxed van opdracht naar opdracht gaan. Dus het is in ieder geval een originele manier om het spel te spelen.

Maar Chris schrijf ik nog steeds af als Mol, weliswaar was hij niet bij de tafel in het begin van de theeveldenopdracht, maar ik denk dat hij gewoon het spel heel erg wil winnen. Nee, Margriet vind ik steeds verdachter worden, ze was bij diezelfde opdracht in geen theevelden of wegen te bekennen en toen ze weer boven (thee)water was, plukte ze alleen belachelijk vele matige briefjes. Dat heet saboteren en het is de eerste keer dat me opvalt dat ze het echt doet. Ik schreef hier dat ik haar er niet in staat toe achtte, maar ik sluit het nu in ieder geval niet meer uit. En ja, ze doet vaak fanatiek, maar misschien is dat montage. Tevergeefs fanatiek zijn, kan ook een strategie zijn.

Tsja, en dan hebben we nog Rik en Marlijn. Onafscheidelijk duo. Rik en Marlijn. Ze zijn allebei wildcards. De laatste weken lijkt het alsof Marlijn haar best doet en af en toe goede beslissingen neemt (wagonnummer bij de treinopdracht bijvoorbeeld), maar is dat zo? Rik loopt opzichtig te stuntelen bij de fotografieopdracht, maar ik zie ‘m gewoon niet de Mol zijn. Ik verdenk ‘m meer als kandidaat die de rest op het verkeerde been wil zetten.

Kortom: zit er nog wel een mol in het spel? Of is die per ongeluk deze week naar huis gestuurd… In deze aflevering was Martine overigens ook wel te fanatiek, maar tot deze aflevering had ze best de Mol kunnen zijn. Als ik dan toch moet kiezen, en dat moet ik van mezelf, dan vind ik dat Rik door spelleiding/montage te veel als Mol wordt neergezet en dat het dus een afleidingsmanoeuvre is. Chris gaat het spel kei hard winnen (famous last words) en dan is het Marlijn of Margriet. Ik weet het niet, maar ik ga nu voor Margiet. Die naam lijkt ook het meest op Martine. Die de Mol eigenlijk was natuurlijk, maar door de spelleiding naar huis is gestuurd (COMPLOT!!!!1!)…

 

Geef een reactie