De week in zes geluiden

Jaja, een nieuwe blog. Ik had het beloofd he!

1. Nina K – Impossible

Vroeger heette Nina K nog Nina Kinert en bracht ze stiekem-niet-zo-lieve-liedjes uit als BeastEn toen maakte ze de switch van folk naar elektronica, bracht ze een album uit geïnspireerd op de Star Wars-trilogie (Red Leader Dream) en toen stopte ze er helemaal mee. Nu, getrouwd en wel, is ze terug met een nieuwe, “bevrijdende” artiestennaam: Nina K. Impossible heet het liedje en met zweverig begin en dito videoclip, maar uiteindelijk is het gewoon best wel catchy. Een bijbehorend album laat nog even op zich wachten, maar dat zal er ongetwijfeld gaan komen. Ooit.

 

2. Tom McRae- What A Way To Win The War

Tom. Tom. Tom. Tom. Tom. Tom. Tom. Tom. Hij is er weer. Met zijn achtste album. Zijn zevende moet hij nog uitbrengen, maar zijn achtste vond hij op dit moment gewoon even belangrijker. Want zijn liveband is er op te horen. Hoewel ik Tom op zijn best vind bij zijn ingetogen concerten (solo, of met piano en cello), snap ik ook wel dat het voor hem ook best fijn als hij wel een keer een drummer bij zich heeft en niet in zijn eentje ervoor hoeft te zorgen dat de hardere nummers live ook, ja, hoe zal ik het zeggen, hard klinken. En nu komt er dus een heel album met The Standing Band en dat zal wel even slikken worden na het stille From The Lowlands. Komende week komt de plaat uit – Did I Sleep And Miss The Border? – maar vandaag kwam het pakketje al aan. Met echte Tom McRae whisky erbij. Dit is de eerste single die dan weer niet op de plaat staat (maar wel op de bonus disc die erbij zit). Met een schone video erbij. Er is ook een low-budget video voor als u uw songwriters liever over het strand ziet rennen:

3. The Chamanas – Purple Yellow Red and Blue

Na het uiterst fijne Evil Friends is het wachten op nieuw werk van Portugal. The Man. Het nieuwe album wordt geproduceerd door een van de Beastie Boys, maar er is nog geen single of album aangekondigd. Dus is het de stilte voor de storm. Afgelopen week begon de band met teasen voor wat nu blijkt een Spaanse cover van Purple Yellow Red and Blue te zijn, door een bandje genaamd The Chamanas. En het klinkt best lekker. Het is geen nieuw liedje natuurlijk zo, maar dat gaat er natuurlijk wel een keer komen dit jaar. Voor nu, deze heerlijk mellow versie van Portugal. The Man:

4. The Tallest Man On Earth – Dark Bird Is Home

Ik weet nog niet precies wat ik nu moet vinden van de nieuwe plaat van Tallest Man On Earth. Hij moet nog even groeien – denk ik. Dat mag ook, want de plaat komt past volgende week uit (maar hij is al overal te streamen en al anderhalve maand gelekt). Maar de titeltrack is in ieder geval weer een mooi liedje Dark Bird Is Home en ouderwets TMOE voor het grootste deel: gewoon man met gitaar dus. Pas na een minuutje of drie valt de rest van de band in. Maar in theorie zou u dat er zelfs af kunnen knippen. Dat kan heel goed zelfs. Maar u hoeft het niet te doen. In dit geval zou ik het misschien zelfs niet doen. Maar dat moet u uiteraard helemaal zelf weten.

5. Seafret – Atlantis

Ja, is dit nu een heel fijn liedje of toch een beetje dertien-in-een-dozijn Britse gitaarshizzle met een pretentieuze tekst? Ik neig naar het eerste, anders had ik het hier niet geplaatst. Maar toch: Natureingang en uiteraard kon ie niet gewoon zingen dat het uit was, maar moet ‘ie I can’t save us, my Atlantis, we fall / We built this town on shaky ground. Maar goed, gecombineerd met de muziek wordt het liedje er best leuk van. Dus oké. Het mag. Zelfs in combinatie met een clip met een jongetje en Where The Wild Things Are-achtig kostuum erin. Episch hoor. Seafret wordt heel groot of we horen er niks meer van. Of allebei. Dat kan ook toch?

6. Start-Up Seizoen 2 (Podcast)

Hoe boeiend een podcast over je eigen bedrijf beginnen is? Nou best boeiend, bleek in het eerste seizoen van Start-Up, waarin podcaster  Alex Blumberg zijn eigen podcastbedrijf begint en alles documenteert – van het pitchen aan investeerders tot de gesprekken met zijn vrouw over of ‘ie wel goed bezig is. Dat was leuk, maar het tweede seizoen is nog leuker. Hierin wordt namelijk een ander bedrijf gevolgd: Dating Ring. Los van het feit dat het uitermate boeiend is om een dating start-up met een goed idee te volgen (het idee: je vult een profiel in maar in plaats van dat je tientallen profielen afgaat word je door een matchmaker gekoppeld – een echt mens dus), krijgt dit tweede seizoen een extra dimensie omdat na drie afleveringen al meer dan duidelijk is dat Silicon Valley een enorm seksistische wereld is – en de oprichters van Dating Ring zijn vrouwen. De afleveringen zijn redelijk goed los van elkaar te beluisteren, vandaar dat ik hieronder aflevering 3 heb gedumpt, waarin een nieuw dieptepunt wordt bereikt wat dat betreft. Maar begin vooral vooraan bij seizoen 2 als je het boeiend lijkt. Nieuwe afleveringen verschijnen iedere woensdag(-nacht).

https://soundcloud.com/hearstartup/another-side-of-the-story-season-2-3

Geef een reactie