Notities bij: The Decemberists – Why Would I Now?

https://www.youtube.com/watch?v=UuexG3wyVjc

Als geheel is het begin dit jaar verschenen album What A Terrible World, What A Beautiful World misschien wat onevenwichtig, maar er staan een hoop liedjes op die mijn goedkeuring kunnen dragen. Make You Better en The Wrong Year staan niet voor niks in mijn toplijst van meest-geluisterde nummers dit jaar. De nummers die het album niet hebben gehaald, komen in oktober uit op florasongs, iets waar ik toevallig zondag achter kwam toen ik in zondag-weinig-doen-na-een-fantastische-bruiloft-zaterdag-modus zat te surfen. Leuke verrassing.

Het eerste nummer dat uitkomt van deze EP heet Why Would I Now? en is net zoals het eerdergenoemde album vrij recht-voor-zijn-raap nummer met een hoofdpersoon vol twijfels. Het nummer eindigt met zwierige strijkers, maar is verder prettig kabbelend midtempo. Nog niet de epische fictie waar The Decemberists vroeger goed in zijn, maar in ieder geval fijn om te luisteren. Benieuwd hoe de rest van de EP klinkt…

Geef een reactie