Notities bij: Tom McRae & The Cadbury Sisters – ‘Expecting The Rain’

a0457678973_10Afgelopen zondagavond liep ik nog even van mijn nieuwe appartement naar de glasbak, anders houden we het niet opgeruimd hè. Ik had even iets makkelijks aangetrokken, na de hele zaterdag in pak te hebben gelopen.  Iets makkelijks, dat is bij mij t-shirt en jeans, dus. In dit geval het t-shirt van Tom McRae’s nieuwste album Did I Sleep & Miss The Border. Om eerlijk te zijn staat het t-shirt niet hoog in de lijst met favoriete t-shirts ooit (ik kreeg het bij het nieuwe album) en doet het dus vooral dienst als zondags- en soms hardloopshirt. Toen liep ik dus langs het terras van één van de café’s in de buurt en werd ik gecomplimenteerd door een vrouw met mijn ‘mooie t-shirt’. Van Tom McRae had ze nog nooit gehoord (niet als fashion designer, niet als singer/songwriter). Maar misschien heeft ze die avond nog gegoogelt. Je weet het niet.

Op het bijbehorende album staan een aantal toffe nummers, waaronder The High Life en Expecting The Rain. Dat laatste nummer is nu in singleversie uitgebracht met hele mooie vocalen van The Cadbury Sisters. Het originele nummer wordt hierdoor naar een hoger plan getild en de boodschap komt ineens ook wat harder aan dan in het origineel.

Everything is harder now / Every sky grows darker now
All of me is hoping for sun / Expecting the rain

Te streamen en te koop >>

 

Geef een reactie