Notities bij: Guy Garvey – Angela’s Eyes

Guy Garvey - Courting The SquallWe hebben er weer één, een zanger die het in zijn eentje wil proberen. Guy Garvey heeft vele Elbow-juweeltjes op zijn naam staan en wil nu graag een cd met liedjes uitbrengen die niet in het Elb0w-jasje passen. Courting The Squall moet dat gaan heten in albumvorm, en de eerste single is Angela’s Eyes. Die is al te beluisteren en dus kunnen we nu beoordelen hoe heel erg niet-Elbow het allemaal klinkt…

En dat valt uiteraard best mee, want ja, Elbow heeft door de jaren heen behoorlijk wat donkere, zelfs vuige liedjes opgeleverd. En Angela’s Eyes past daar qua instrumentatie best wel bij. Hooguit die elektronische sound in de finale, daarvan kunnen we zeggen dat Elbow ‘m anno 2015 misschien niet op een plaat zou opnemen. En het klinkt allemaal iets directer, maar dan wel nog steeds met een Garvey-esque tekst zoals we gewend zijn. Wel leuk, I Am Kloot-bassist Pete Jobson doet mee aan Garvey’s solo project. En het lijkt alsof die ook blij is dat hij eindelijk weer een lekker baslijntje mag spelen.

Mijn theorie op basis Angela’s Eyes is dan ook dat Garvey een album heeft gemaakt met liedjes zonder ‘en nu moeten we deze zin tien keer herhalen totdat ie episch klinkt.’ En het hoeft ook niet stijlvol of met een orkestbak erbij. En dat maakt toch wel nieuwsgierig naar de langspeler. Nodig is ‘ie misschien niet, maar wel welkom. Courting The Squall verschijnt 30 oktober.

 

 

Geef een reactie