Zuur gesprek

Zomaar uit het niets, een nieuw liedje van Broken Bells. Voor mij althans, voor Broken Bells is het ter promotie van de aanstonds zijnde concertfilm, blijkbaar. Dus ik denk dat It’s That Talk Again gewoon een outtake van de opnames van tweede album After The Disco is. Het nummer heeft een vergelijkbare funky groove, bare bones instrumentatie maar met een wat zure tekst (it’s that talk again, where all I have to say will fill you up with pain). In die zin komt het nummer mooi in een week waarin ik van nota bene Hero Brinkman de uitdrukking ‘er zit citroen in je bier’ leerde kennen. Waarvoor dank, heb je toch nog iets bijgedragen aan mijn algemene kennis, Hero. Als lid van de Facebook-groep Altijd maar dat zure, waarin we zure reacties plaatsen over zure reacties, is mijn leven verrijkt.

Maar om terug te komen op Broken Bells. Ik bewaar goede herinneringen aan het concert van Broken Bells in de Melkweg in 2014, zelfs al is het in mijn hoofd vast beter dan op de avond zelf, achterin de zaal weggestopt bij een paal (maar gelukkig wel met gezellige mensen). Dit liedje hoorden we die avond dus niet, maar past dus moeiteloos in het huidige repertoire. Het zal wel even wachten zijn op meer nieuw werk van het collectief van Danger Mouse en James Mercer van The Shins. Maar dit is alvast een leuke verrassing.

https://ditisstefan.nl/nl/2014/04/02/broken-bells-doet-het-goed-in-de-melkweg/

https://www.youtube.com/watch?v=clZelkHSdug

Geef een reactie