Conceptstatus

12331378_1704336833118920_2025280632_nDe afgelopen tijd schreef ik veel conceptblogs. Blogs die nooit afkomen. Over Parijs, over ‘het leven’ en over de afgelopen zomervakantie. Ja, zo’n jaar is het. Ik begon het jaar redelijk goed met bloggen, maar de afgelopen maanden bleek het toch lastig om er enige regelmaat in te houden. Januari, februari en september waren goede maanden, maar verder bleef het aantal blogs beperkt. Daar is een verklaring voor, hoor. Een gebrek aan inspiratie, puf of gewoon de beslissing om de tijd aan iets anders te besteden.

Daar ben ik dit jaar wel beter in geworden, als ik dan toch iets moet noemen. Niet dat het maken van keuzes makkelijker is geworden. Het gaat nog steeds over veel schrijven, denken en twijfelen, maar de keuze komt er. Mijn verhuizing dit jaar is er een voorbeeld van. Eindelijk kon ik een knoop doorhakken en de overstap naar mijn eigen koninkrijk wagen. Van een nog gedeelde toilet en badkamer naar type “alles voor mezelf”. Ik had het nodig, maar of ik het ook leuk zou vinden? Dat is  gebleken.

Maar ook mijn appartement zat nog lang even in conceptstatus. De basis stond er, maar nog niet alle meubels, of lampen waren er. Nu ben ik zo trots, dat ik een housewarming zou kunnen geven. Al weet ik nog niet wanneer, en of en hoe ik het precies moet doen. Zo groot is het hier nu ook weer niet. Iets voor begin 2016 dus.

In 2016 ga ik een dag per week minder werken, om een dag meer voor mezelf te doen. Dat creatief schrijven, dat podcasten, dat websites klussen… Het zit in me, dus ga ik het één dag in de week proberen. Ik heb het nodig, dus ik ga kijken hoe graag ik het wil. Dat ik meer ga bloggen, zit er dan misschien ook in. Maar er is geen vooropgezet plan. Althans, er is een lijst met dingen die ik graag op die dag zou gaan doen. En er is een nummer 1 op de lijst. Daar begin ik, maar ik kan alle kanten op.

Vandaag ben ik ook vrij, om nog wat dagen voor de Kerstmis op te maken, wat belangrijke zaken te regelen en even adem te halen voor de eindspurt. December duurt nog een dag of dertien, maar er staan nog zoveel leuke dingen op de agenda. Nog drie dagen werken, waarvan twee op locatie – en dat is altijd leuk, en dan vrij tot die eerste maandag in januari dat we allemaal weer beginnen. En dan gaan we veel leuke dingen doen.

Geef een reactie