Geen druk, geen druk

Ja, je moet tegenwoordig overal goed over nadenken, de juiste keuzes maken, bepalen wat je wilt en niet falen. Dat soort dingen he. Want je kunt alles in de Westerse maatschappij van deze week. ALLES kan met een opleiding, zonder een opleiding. Het is natuurlijk niet allemaal even makkelijk, maar het kan wel. Je moet er zelf voor gaan, je moet het zelf doen. En je moet het vooral ook naar je zin hebben. En als je het niet naar je zin hebt, nou, dan ben je dus mooi gefaald in het leven. Mooi is dat. Heb je zelf nog gedaan ook. Al die verwachtingen. En andere mensen hebben het veel leuker.  Op je bek gaan doe je niet in het openbaar. Iedereen doet het goed altijd. Zo is het toch? Want alles kan. En als je de verkeerde keuze maakt ligt dat dus eigenlijk aan jezelf. Dus geen druk he. Geen druk.

Voor wie dit ook maar een beetje herkenbaar is, is er nu een nieuwe soundtrack. Hey No Pressure, van Ray LaMontagne. Die vroeger lieve verlegen liedjes zong, maar tegenwoordig de elektrische gitaar hanteert. Voor zijn nieuwe album (4 maart, met oerlelijke artwork en het wordt een conceptalbum schijnt…) werkte hij samen met Jim James van My Morning Jacket. En het gaat dus over DRUK DRUK DRUK. Of de rest van het album daar ook over gaat, geen idee. Maar dat het geen stil, zacht album wordt, moge duidelijk zijn. Maar de desoriëntatie van paniek en stress weet hij best goed te vatten in dit nummer… Daar valt weinig op af te dingen.

 

Geef een reactie