Fijne nieuwe liedjes

Een selectie van nummers die de moeite van het beluisteren waard zijn. En ja, daar zit dus Turin Brakes bij, maar ook andere liedjes. En een interessant artikel om te lezen. Echt waar.

Turin Brakes – Keep Me Around

Het nieuwe Turin Brakes album ‘Lost Property’ is nu overal te koop, danwel te downloaden. En het is weer ouderwets goed. Meer zal ik er hier niet over zeggen, maar op Ether Site staat mijn review. Op 29 april staan ze in Amsterdam, in Bitterzoet. Er zijn nog een paar kaarten. Dit liedje is overigens het eerste in jaren dat wordt grijsgedraaid op de Britse radiozenders en zelfs hier in ons eigen Nederland geplaylist staat. #Trotsweleenbeetjeja.

Andrew Bird – Capsized

Hij is terug! Het was hoog tijd voor een nieuw Andrew Bird album na het fantastische ‘Break it Yourself’ uit 2011. En dat is er nu, na een aantal tussendoorprojecten. Of ja, het komt op 1 april. Serieus? Ja, serieus. Het heet ‘Are You Serious’… Serieus? Serieus ja! Op basis van bovenstaande eerste single wordt de lijn doorgetrekt van het mooie De komende maanden is Bird met band wel vijf maal te zien. Eind deze maand en in mei nog een keer in Paradiso. Klinkt als een plan. Serieus? Serieus ja!

Jack Garratt – Worry

Natuurlijk speelt Jack Garratt altijd met thuisvoordeel. Je wordt immers niet zo maar BBC Sound of 2016. Daar is heel wat geld voor nodig, aldus The Guardian:

Labels say that the cost of developing and launching a new mainstream pop act today can be anywhere between £500,000 and £1m. With winning the tastemaker polls seen as the blue chip moment in a launch campaign, it’s clear why an increasing number of chips from a decreasing number of bettors are being stacked on the side of the BBC’s roulette wheel. It’s not that the BBC decided to create a poll that required this level of expenditure, but that the major labels have, in effect, turned it into one.”

Dus als je label eenmaal zoveel geld in je investeert, reken dan maar dat ze niet stoppen totdat dat geld dubbel en dwars is niet verdiend. Wat niet wegneemt dat bovenstaande sessie wel gewoon heel goed is. Jack komt naar Nederland, waaronder Doornroosje in Nijmegen.

Rosie Carney – Winter

Ja, de rits van mijn winterjas is dus kapot. Die moet ik nu een week missen. Zul je zien dat het net winter wordt (gelukkig waait het tot nu toe alleen hard). Dit melancholische winterliedje brengt je in ieder geval in de goede stemming. Achttien jaar jong en nu melancholisch. Dat belooft wat.

Tom Speight – Little Love

Volgens mij is dit de enige plek op internet waar ik nog niks lovends over Tom Speight heb geroepen. Een ontzettend sympathieke singer/songwriter, ik mocht hem al eens interviewen, die afgelopen maand zijn Little Love EP uitbracht (hier te streamen). De hele EP is de moeite waard, met directe teksten en spaarzame arrangementen waardoor de liedjes meer als open brieven klinken. Check hier de video voor de titeltrack.

https://www.youtube.com/watch?v=bla6v-YM2WM

Geef een reactie