restaurantwidmRop.

Rop is niet de Mol.

Verder was zaterdag wel een vermakelijke aflevering, met een soort kwartetspel, restaurantperikelen en veel jokers. Oh ja, en een belachelijk spel met een soort horrorpicolo’s die alleen maar eng waren omdat ze zo in beeld werden gebracht. Veel geld werd er niet verdiend deze aflevering. Zouden ze dan als spelleiding nooit denken: “laten we bij deze makkelijke opdracht maar dik veel geld als beloning geven?” Ach ja, het is wel goedkoop zo…

Maar ja, mijn Mol is er dus wel uit nu. Teruggrijpend naar mijn eerste aflevering-recap:

In ieder geval: dit alles om te zeggen dat ik eigenlijk geen idee heb wie DE MOL is. Maar ik moet gokken, dat hoort erbij. Airen en Klaas: misschien, maar waarom zonderen ze hem dan af in de eerste opdracht van de eerst aflevering? Ellie of Cécile: goede stunt. Marjolein en Tim: voorspelbaar. Taeke: ehhhh, respect. Annemieke: heeft alles in zich om de nieuwe Evelien te worden, dus ik denk het niet. Remy: ongrijpbaar maar niet uit te sluiten. Rop: ik hoop heel erg van niet, maar ik vrees het wel.

Klaas was een misschien, Tim was voorspelbaar, Taeke “ehhhh, respect”, Annemieke zou de nieuwe Evelien worden, maar houdt het belachelijk lang vol voor een Evelien… Eén van deze spelers is De Mol. Dus laat ik ze allemaal even langs lopen.

Klaas: ik krijg nog steeds geen hoogte van hem. Hij lijkt vriendelijk, sympathiek en toegankelijk, maar treedt zelden op de voorgrond voor mijn gevoel. Dat ongrijpbare dat ik bij hem ervaar, is natuurlijk een goede skill voor de Mol. Hij is nog steeds een misschien. Zit op Annemieke en Tim.

Tim: Voorspelbaar vond ik zijn eventuele Molschap, maar wat verder in het spel komen ook andere kwaliteiten van hem bovendrijven. Hij speelt wel degelijk het spel, zo was zaterdagavond ook weer te zien… Maar speelt hij het goed genoeg? Tim stemt al twee afleveringen op Klaas, maar zegt zelf vooral ook op Annemieke te stemmen.

Taeke: Bij Taeke vraag ik me af waarom hij überhaupt nog in het spel zit. Hij loopt vaak rond alsof hij een paar hockeyballen te veel tegen zijn hoofd heeft gekregen. Maar ja, hij doet blijkbaar iets goed, want hij zit bij de laatste vier. Dat kan natuurlijk zijn omdat hij de Mol is. Zijn houding in het spel doet namelijk niet vermoeden dat hij weet wie het anders is. Maar hij overleeft iedere keer weer de executie. Zou hij dan toch de Mol zijn? Taeke zat ook tot de vorige aflevering nog op Rop, die duidelijk niet de Mol is. Hij stemt nu op Tim, maar ja, wie doet dat niet van deze groep? En niemand lijkt op Taeke te stemmen bij de test. Dat zou hem dan wel weer tot een geniale Mol maken.

Annemieke: WAAROM GEEF JE DIE JOKERS AF? WAAROM? Het is een spel, niet “wie is het aardigst?” Nu bleek het voor Rop niets uit te maken, want hij was gewoon niet goed genoeg. Juist door deze actie vraag ik me af of ze de finale haalt. Maar ja, misschien is ze al te zeker van haar zaak (of doet ze alsof ze dat wil zijn). Of ze is de mol…  Zelf stemt ze op Klaas en Tim.

Pff, moeilijk hoor. Laat ik voor Tim gaan. Maar nog niet echt in volle overtuiging

Previous ArticleNext Article
Stefan is online adviseur, redacteur en tekstschrijver. Hij studeerde Nederlandse Taal & Cultuur in Nijmegen, maar werkt inmiddels bij ZB Communicatie & Media in Ede. In zijn vrije tijd speelt hij gitaar, maakt, ontwerpt en onderhoudt hij websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

W.

Wie is de mol? 2017 – Aflevering 8: ‘Raam taal’

Bondjes bondjes bondjes, de aflevering begint met het evalueren van bondjes. Want Jochems bondjespartner is er niet meer en #WIDM is geen Wie Is De Mol? als er geen bondjes zijn. Oh ja, en er wordt gefietst, gefotografeerd en gekropen. Plus: een test een executie.

Dag 14

In de Painted Hills is het tijd voor de eerste opdracht. Mooie achtergronden dus voor een ABC-opdracht op de fiets. Lekker fietsen en letters verzamelen – en iets met een alfabetische volgorde. De volgorde van de letters is het heikele punt, hier. Diederik en Jochem hebben discussies over de leesrichting en verkeerd-om-hangende letters. Sanne en Thomas hebben een vergelijkbaar verschil van mening. Kortom: dit gaat niet goed. Als Jochem ziet dat Diederik de N heeft opgehangen bij de Z, wordt het volgens hem pas echt verwarrend. Nee, dat was het meteen al. En het helpt niet dat iedereen loopt te hijgen van inspanning. Jochem gaat op een gegeven moment maar lopen (“laat maar”, omgekeerd “raam taal”). Diederik discussieert met Sanne. Aan het eind hangt de Z goed, dat heeft Diederik dus goed bedacht, al is het Jochem die hem er uiteindelijk hangt. Art schampert: “Wat voor alfabet het is? Het Vlaamse zeker.” Omdat de Mol een Vlaming is? Overigens draagt Thomas draagt een MTV-pet. MOL-TV??? Wat niet wegneemt dat deze opdracht heel hard is gefaald. 0 euro!

“Dit wordt niks, maar straks mag ik me als valse nicht verkleden dus dan ga ik wel shinen.”

Jochem wil graag nog even een finalebondje sluiten met Sanne (de zoveelste vrouw die hij deze serie “verslijt”). Sanne ziet het in eerste instantie niet zitten, want Jochem is toch de zwarte weduwe van de serie: als je een bondje met hem aangaat, moet je naar huis… Want hij is de Mol volgens Sanne. Jochem weet zeker dat iedereen op Diederik zit, dus moet Sanne alleen beslissen met wie ze naar de finale wil. Sanne gaat toch het bondje aan. “En over wie de mol is, hebben we het dan nog”, aldus Sanne. Want die zit op Jochem. Diederik verdenkt Sanne, dus vindt het nieuwe bondje minder waard dan zijn bondje met Thomas. Hun bondje is super awesome.

Op naar de antiekhoofdstad van Oregon voor een creatieve opdracht in duo’s. Sanne en Thomas, Diederik en Jochem. Spreekwoorden raden met vintage spullen voor 100 euro per spreekwoord. Sanne vindt het een leuk concept, Thomas kijkt het gegeven paard niet in de bek. Jochem vindt de hond in de pot. Diederik zaagt de poten eraf. En ze trekken er nog gekke bekken bij ook. Sanne en Thomas nemen vervolgens een ambitieuzer project voor zich: met de deur in huis vallen, een autodeur om precies te zijn.

“SCHAT, jij wilde toch een zadel in de badkamer?”

Jochem plukt van een kale kip – al lijken hij en Diederik zich niet heel druk te maken over of de spreekwoorden ook op de lijst staan. Maar het gaat goed. Sanne zaagt van dik hout planken. Alleen is er een spreekwoordpolaroid bij Sanne en Thomas verdwenen. Jochem speelt een valse nicht die uit de kast komt (man, man man…). Spreken is zilver, zwijgen is goud, wordt heel kunstzinnig bij Sanne en Thomas. En dan is Jochem eindelijk klaar om uit de kast te komen (man, man, man…).

Jochem en Diederik raden acht foto’s, Diederik raadt er zeven. Jochem weet er ook één. Sanne en Thomas raden er negen. 1700 euro in de pot erbij, in plaats van een hond! 12010 euro in de pot in totaal. Kan iemand even alle hints uit deze spreekwoorden halen?

Dag 15

Back to the bondjes…. Sanne zegt eerlijk dat ze de afgelopen keren vol op Jochem zat, Jochem zegt dat hij op Diederik zit. Uiteindelijk concluderen ze dat Thomas de Mol dan moet zijn, behalve dat ze zelf misschien liegen. Dus concluderen ze niks waar ze echt iets aan hebben. (Ben ik trouwens de enige die enigszins klaar is met al het bondjesgeleuter? Een beetje overkill, dit seizoen?

Door naar de volgende opdracht. De laatste voor de finale. Tijd voor de theme tune van Westworld, een woestijnlandschap en “Capture de vrijstelling”, maar dan wel ongezien want als je wel wordt gespot door de anderen ben je af. Portofoons dus en goed kijken of je de andere kandidaten ziet en hun kleur linten ook spot. Word je naam en kleur doorgegeven dan ben je af.  Alle kandidaten realiseren zich dat ze beter even geduld kunnen hebben. Thomas heeft he minste geduld en begint met kruipen. Jochem ziet Thomas kruipen, maar weet niet zeker of hij het ook echt is, of toch Sanne. Sanne kruipt ook maar wordt weer gezien door Thomas. Als Thomas: “Sanne Blauw” doorgeeft aan Art via de portofoon, weet Jochem dat Thomas rood is. Die hoeft dus niet eens meer te proberen om bij de vlag te komen (Thomas: “Kak”).

“Meerkats forage in a group with one “sentry” on guard watching for predators, while the others search for food.”

Diederik en Jochem zijn nog over. Stand off! Gelukkig is het heet en dus geen pretje om de hele dag in het gras te blijven liggen. Geel tegen groen, allebei redelijk goede kleuren in het geelgroene landschap. Diederik spot Jochem wel, maar niet zijn kleur. Dan is hij te onvoorzichtig en ziet Jochems Diederiks kleur: groen. Gele Jochem ownt de vrijstelling dus en is blij als een kind en de eerste finalist.Was dit trouwens de eerste opdracht waarbij geen geld te verdienen was in Wie Is De Mol? 

Diederik en Thomas met hun bondje vrezen het ergste: als Sanne inderdaad de Mol is, dan moet één van hen naar huis. Tenzij ze zelf liegen!!! Snapt u het nog?

Test en executie

Jochem: Hoeft geen test te maken
Thomas: Spreiden tussen Sanne en Jochem
Sanne: Jochem bijna zeker, en Diederik
Diederik: Vult naam van Jochem in, maar zet de vragen op iemand anders

Afvaller aflevering 8: we weten het pas volgende week…

Wie is de Mol? Thomas

Quote van de week: “Eén van het bondje gaat naar huis.” (Diederik)

Bonus-quote omdat er geen afvaller was: “Ik zeg ook niet hoe ik geslapen heb, maar het was heel bijzonder.” (Jochem)