Wie Is De Mol 2016 – aflevering 8: Please, please please

Ja, na vorige week moest ik dus van Mol switchen. Na enige tunnelvisie moest ik een nieuwe mol kiezen en dat werd na veel wikken en wegen, min of meer op de gok Tim. Dus dan zit je toch met kromme tenen bij de executie te kijken. Please niet Tim, please niet Tim! Alsjeblieft stuur Taeke weg. STUUR TAEKE WEG! En Taeke mocht weg. Gelukkig.

Maar ja, Taeke stemde op Tim en Klaas. Zit ik dan goed of fout? Ik weet het niet. Vriend Knoert appt me al iedere week “en geloof je al dat het Klaas is”, maar ik geloof nog niet zo veel. Als Taeke naar huis moet omdat hij spreidt op twee kandidaten, dan kan hij ook fout hebben dat Klaas de Mol is. En Tim deed dus echt helemaal niks bij die opdracht met de schermen en klokken. Klaas deed ook niet zoveel, eigenlijk deed Taeke alles (goeie actie, dus, om jezelf niet langer verdacht te maken).

De pot wordt deze aflevering bijna belachelijk goed gespekt. De pot stond op een magere 6000 euro en deze aflevering komt daar 5700 euro bij. Of zoals ik vorige week al blogde:

Zouden ze dan als spelleiding nooit denken: “laten we bij deze makkelijke opdracht maar dik veel geld als beloning geven?”

Nu gaat de finale nog in ieder geval om een bedrag met vijf cijfers, hoewel ik de hele aflevering zat te wachten op het moment dat er dik veel geld weer uit de pot zou gaan. Maar dat moment komt misschien pas in de volgende aflevering.

De drie kandidaten die over zijn, moeten het gaan doen. Tim, Klaas en Annemieke. En Annemieke is de enige van wie ik niet wijzer wordt. Géén enkele kandidaat lijkt haar te verdenken en dat is maar zelden een goed teken (al getuigt het wel van goed Molschap). Ze deed niet zo veel nuttigs, al volbrengt ze wel de tv-opdracht succesvol (met Klaas met lipgloss!) dus dat spreekt dan weer haar Mol-schap tegen. Ze doet nog wel alsof ze er niet zo veel van snapt, maar uiteindelijk komt er wel geld in het laatje. Wat moet je dan? Ik heb haar nog niet weggestreept, maar de knoop moet doorgehakt worden.

Al met al blijf ik op Tim zitten als Mol, gewoon omdat het leuker is dan als Klaas het is. Maar ik kan er mee leven als Annemieke het blijft te zijn. Nee Knoert, ik geloof je nog steeds niet.

Geef een reactie