Leven in EK-tijd (1): 10 en 11 juni

Het is toch wel traditie om iets met het EK en WK Voetbal te doen op ditisstefan.nl. Vaak resulteert het in beschouwingen van bedenkelijk niveau, maar ja, is het nog leuk om te zeiken over het niveau van Albanië – Zwitserland als Nederland zelf niet eens het niveau haalt om mee te doen? “Ja” denken sommige lezers wellicht, maar ik denk dus “nee”. Ik heb volgens mezelf wel wat beters te doen met mijn tijd. Wat dat precies is, daarvan doe ik in deze blogs verslag. Dus feitelijk ga ik het EK gebruiken om vaak korte stukjes te bloggen, die dan om de paar dagen online komen. Er zullen een paar onderbrekingen in zitten vanwege andere verplichtingen, maar verder zal ik trouw schrijven, beloofd! Het is niet zo dat er nooit iets over de wedstrijden van het EK komt te staan (ik heb ook gewoon een pool ingevuld dit jaar), maar dat is zeker niet de norm. Net als alcohol, kinderen, alcohol is ook niet de norm…

10 juni – 21:00 uur: Frankrijk – Roemenië 2-1 (2-0)

Om maar meteen goed te beginnen: ik heb vrijwel niets van deze wedstrijd meegekregen, omdat ik ergens op een Gelderse boerderij zat uit te buiken na een middag bowlen, koken en eten met collega’s. Het was mooi weer, de sfeer zat er goed in en er werd veel gelachen. Iets voor 9 uur dacht ik ineens: “hee, volgens mij begint het EK vandaag, maar dat was verder geen reden om een einde aan de avond te maken. Mijn voorspelling 2-0 met een goal van Giroud levert me in ieder geval genoeg punten op om aan de leiding te gaan in de pool… Hoewel één deelnemer van onze pool nog niet goed aangemeld is dus misschien dat die nog hoger scoort). Niets van meegekregen, behalve de samenvatting op het journaal. Hee, maar, wel gelachen.

11 juni – 15:00 uur: Albanië – Zwitserland 0-1 (0-3)

Vandaag begint mijn rommelweekend. Vorig weekend ontving ik vrienden vanwege mijn verjaardag – waarvan er twee drie nachten bleven slapen en drie anderen een groot deel van de tijd ook in mijn appartement rondhingen. Het was een perfect weekend, zo fijn dat ik er de rest van de week zelfs een beetje melancholisch van werd. Maandag vond ik mezelf te zielig met mijn getrokken verstandskies om een grote schoonmaak te houden, dus komt het aan op dit weekend. Maar ik ben de beroerdste niet om ondertussen de tv aan te zetten en mijn eerste live EK-beelden mee te krijgen. Zijdelings. Is het een boeiende wedstrijd? Het is niet bijzonder saai, wat ik zie. Maar ik had op iets meer doelpunten gehoopt, moet ik zeggen. Uiteindelijk wordt het 0-1. En moet ik nog de was ophangen en de vaatwasser opruimen. Oh en vloer dweilen. Maar eerst boodschappen doen.

11 juni – 18:00 uur: Wales – Slowakije 2-1 (1-0)

Terwijl ik de tv aanzet besluit dat ik toch maar eens iets moet bloggen over het EK. En gedurende de eerst helft ben ik dan ook druk met het typen van de stukjes hierboven, en deze regels. Overigens test ik ook Knippr via Chromecast tijdens dit EK. Mijn analoge tv-abonnement dat bij mijn appartement is inbegrepen, geeft de meeste programma een gruizig retrotintje mee. Leuk op Instagram, maar niet op tv. Knippr zorgde er vanmiddag (gratis in de beta-test) alvast voor dat ik in best wel hoge kwaliteit kon genieten van de tweede wedstrijd uit Groep A. Op dit moment werkt de wifi echter niet helemaal mee waardoor ik ben overgeschakeld op het analoge signaal voor Gerrit Beel en zijn maten. Misschien helpt het als ik mijn laptop uitzet en ga koken. Dat wordt tijd namelijk.

11 juni – 21:00 uur: Engeland – Rusland 1-1 (2-0)

Ik ben toch nog maar even gaan hardlopen, gezien het feit dat het weer dramatisch slechter wordt de komende dagen. Dit was het eerste rondje sinds mijn verjaardag vorige week zondag (en eigenlijk rende ik de maandag ervoor geloof ik). Gemist: een “spannende 0-0” eerste helft volgens de NOS, maar ja, ik heb nu eenmaal andere prioriteiten soms he. En er wacht nog veel meer op me, want Turin Brakes staan op het Isle of Wight festival en de opnames ervan worden uitgezonden op Absolute Radio. Dus die stream moet ik opnemen. En dat lukt. Maar als ik om 10 uur denk: “die stream kan nu wel uit” en ik de opname stop, hoor ik dat ik midden in de epische Underdog solo op stop heb geklikt. Oeps. Dat is natuurlijk een doodzonde in Turin Brakes-land. Niet verder vertellen. Na de douche nog met een schuin oog de tweede helft gekeken. En dit filmpje.

Maar goed, ik zag dus wel hoe Rusland op het laatste moment gelijk maakte. Poetin weer he. Poetin. Nu is met 1 punt nog niet alles verloren. Maar wel 2 punten. En ik in mijn pool wel meer dan 2 punten. Zeg maar rustig 60. Ik verwijs u tevens naar de tweets van Tom McRae:

Morgen meer…

Geef een reactie