Leven in EK-tijd (3): 13 juni

In deze tijd dat er wel een EK Voetbal is maar Nederland niet meedoet, schrijft Stefan van ditisstefan.nl iedere wedstrijd een stukje, wat dan enige tijd later op ditisstefan.nl verschijnt. Er zullen een paar onderbrekingen in zitten vanwege andere verplichtingen, maar verder zal hij trouw schrijven! Het is niet zo dat er nooit iets over de wedstrijden van het EK komt te staan, maar dat is zeker niet de norm. Net als alcohol kinderen, alcohol is ook niet de norm…

13 juni – 15:00 uur: Spanje – Tsjechië 1-0 (1-0)

Ik weet dat het geen constructieve reactie is in een gesprek, kinderachtig zelfs, maar ik hou heel erg van “Goed verhaal, lekker kort ook” (vooral als beide delen door verschillende mensen worden uitgesproken. Ik heb geen idee waar het vandaan komt (via het VIVA-forum, bron van alle wijsheid, kwam ik op deze reclame over de financiële bijsluiter uit??), maar het bevalt me. En ik zie het een beetje als de Nederlandse, verbeterde variant van TL;DR (Too Long, Didn’t Read). GV;LK(O) is echter te gebruiken bij zowel lange als korte verhalen van bedenkelijk niveau en kan ook gebruikt worden als het een prima awesome verhaal is, maar je toch je gesprekspartner een beetje op stang wil jagen. Als iemand die zelf nogal eens een woord te veel veel gebruikt, kan ik daar wel om lachen. Wat dit stukje overigens niet tot een uitnodiging maakt om al mijn verhalen op deze manier af te kappen.

90 punten trouwens bij deze wedstrijd. #allesgoed

13 juni – 18:00 uur: Ierland – Zweden 1-1 (0-1)

Op maandag ervaar ik nog een andere druk, naast ‘de werkweek is weer begonnen.’ En dat is: zo snel mogelijk Game of Thrones kijken om niet alles al op internet te hebben gelezen. Wel een voordeel: dat alle fantheorieën van de afgelopen afleveringen zo uit de hand beginnen te lopen dat het best verfrissend is als iets gewoon is wat het lijkt.

13 juni – 21:00 uur: België – Italië 0-2 (1-0)

Dit zijn de wedstrijden. Twee landen met ‘ë’. Italië – België leek een van de interessantere wedstrijden vooraf, maar dat betekent nog niet dat ik er voor thuis blijf. Want maandagavond is traditiegetrouw seriesavond en dus zat ik in Nijmegen-West op een bank met een kop thee ‘The Americans’ te kijken. Plot: Russische man en vrouw zijn opgekweekt tot spion en samen in een huis in Amerika gezet, getrouwd en wel. Inmiddels hebben ze twee kinderen, gevoelens voor elkaar en een soms wat ambivalente houding tegen de missies en tactieken van hun vaderland, maar is het vooral belangrijk dat ze niet ontdekt worden. Ook volgen we een buurman, die juist weer jacht maakt op deze Americans voor de Amerikaanse overheid. Alleen weet hij nog niet wie zijn buren zijn…. . Dat alles in de Koude Oorlog in de jaren ’80, dat had ik er misschien bij moeten zeggen. In ieder geval: het is spannend om te zien hoe de plotontwikkelingen beide kanten van de spionagewereld beïnvloeden. Tipperdetip dus. Enige minpuntje zijn de soms wat lachwekkende ‘vermommingen’. Maar ja, de pruikentechniek was ook nog niet zo ver in de jaren ’80, denk ik dan maar.

Dus nee. Ik heb Italië – België niet gezien. En 0 punten gehaald. Zullen we er nu over ophouden?

Geef een reactie