Leven in EK-tijd (7): 18 juni

In deze tijd dat er wel een EK Voetbal is maar Nederland niet meedoet, schrijft Stefan van ditisstefan.nl iedere wedstrijd een stukje, wat dan enige tijd later op ditisstefan.nl verschijnt. Er zullen een paar onderbrekingen in zitten vanwege andere verplichtingen, maar verder zal hij trouw schrijven! Het is niet zo dat er nooit iets over de wedstrijden van het EK komt te staan, maar dat is zeker niet de norm. Net als alcohol kinderen, alcohol is ook niet de norm…

18 juni – 15:00 uur: België – Ierland 3-0 (2-0)

België wacht netjes met scoren tot ik thuis ben van de boodschappen en even de tv aanzet. Dank aan België. Maar jullie scoren dus wel een goal te veel. Daar gaan mijn 90 punten voor deze wedstrijd. Later blijkt dat ik ze nodig zal hebben.

18 juni – 18:00 uur: IJsland – Hongarije 1-1 (0-1)

Soms is het niet zo erg als je voorspelling fout is, bijvoorbeeld als IJsland op enige wilskracht wint van Hongarije. Jammer genoeg lukt het Hongarije (via een IJslander, dan voel je je vast ook een schlemiel, zeg) om op gelijke hoogte te komen. Maar toch, IJsland heeft al 2 punten meer dan Nederland op dit EK ;). Dat is toch wel tof gedaan. Nederland zou vast heel ander voetbal spelen, die gedachte kwam natuurlijk ook in mij op. Maar ook al is dat zo, dan nog vind ik het dat IJsland prima mee doet.

Overigens, over IJsland gesproken… In IJsland werd deze video opgenomen van de nieuwe single van Passenger. Hij is vrij duidelijk op zoek naar een follow-up hit na Let Her Go. Niet dat zijn vorige album Whispers een totale flop was, maar het was ook zeker niet net zo’n groot succes. Dus nu wordt er een soort Let Her Go kopie gemaakt en ik kan er niet eens echt boos om zijn. En net zoals hij in zijn vorige wereldhit veel woorden nodig had om te zeggen dat je soms pas weet wat je mist als je het niet meer hebt, heeft hij hier veel woorden nodig om te zeggen dat er best nog wel eens een tijd kan komen dat je iemand nodig hebt. Dat dat allemaal wat repetitief klinkt, is dan maar zo: als jij het zat bent kun je de radio uitzetten. Hij moet het nog tien jaar live spelen. EN Let Her Go.

18 juni – 21:00 uur: Portugal – Oostenrijk 0-0 (2-0)

Soms is het niet zo erg als je voorspelling fout is, bijvoorbeeld als Christiano Ronaldo bijna moet huilen. Kijk, Ronaldo is ook een mens en als ik mijn inlevingsvermogen gebruik is het natuurlijk super zielig dat je als voetballer op het moment dat je er moet staan een penalty mist, maar ja. Het is wel Ronaldo. Ronaldo, die inderdaad best goed kan voetballen, maar die dat ook keer op keer verkondigt. Geen fijne eigenschap. Ronaldo, die IJsland geen geluk lijkt te gunnen (als we de mediaberichtgeving mogen geloven). Ronaldo, die zo heerlijk gepijnigd kan kijken als het een keer niet goed gaat. Ronaldo, die een penalty mist. Die al zo vaak raak schiet, waardoor Portugal, toch ook een plaaggeest van Nederland, twee belangrijke punten mist. Ja, dan is het niet zo erg dat ik weer met 0 punten er vandoor ga.

(zowaar een aflevering met opmerkingen over voetbal, moet niet gekker worden)

Geef een reactie