Wie is de mol 2017 – Aflevering 3: ‘einde verhaal’

Wie Is De Mol aflevering 3 is ploeteren in het zand, vuurwerk en ouderwets klooien in auto’s met portofoons. Nog acht kandidaten, waaronder de Mol, we zijn er klaar voor. 

Dag 5

Jochem gaat naar de gevonden voorwerpen van het hotel, omdat hij zijn molboekje kwijt is. Hilarische tv nu al. Oh Jochem! Sigrid heeft het niet, maar gaat wel even bij Thomas en Diederik rondneuzen of het daar ligt. Ze vindt geen molboekje maar wel de vragenlijst van Thomas. Jeweetwel, die je als kandidaat voor het programma invult. Die jat Sigrid even mee. Al verdenkt ze Thomas niet.

Maar wie heeft het boekje dan wel?
Imanuelle
(dat rijmt)

Imanuelle heeft het boekje wel en ze is er hééél blij mee. Maar: of er staat niks boeiends in want Jochem is een kandidaat (en niet eens een goede: want hij laat zijn boekje liggen), of hij is de Mol en er staat fake informatie in.

Op naar Manzanita, een plekje met dik 600 inwoners volgens Google Maps. Aldaar worden de twee potten van Jochem en Diederik samengevoegd: 4200 euro, de vrouwelijke penningmeester gaat aan de slag. En iedereen mag gaan rennen door de duinen. Geldestafette!

Er is een coach (Diederik), er zijn opgedeelde geldbiljetten die niet compleet mingeld vormen, er is een limiet. Imanuelle klaagt dat zij nooit wordt gekozen, maar we zijn los. Jeroen gaat op pad, neemt geen uitwijk maar wel wat geld mee, Roos is fanatieker en jaagt wel op het grote geld. Er liggen ook kartonnetjes, dus die neemt ze ook maar mee. Het loopt allemaal nog goed als Sigrid aan de beurt is. Zij ontdekt dat de kartonnetjes niet zo boeiend waren, maar de 250 euro die ze volgens haar eigen voice-over vindt hopelijk wel.

Sigrid “geen kartonnetjes” ten Napel

Sanne is even wat vragen aan het stellen, om de irritatiefactor wat te verhogen. Volgens Roos is het verwarring zaaien, ik vind het gewoon vervelend. Iedereen neemt massaal de kartonnetjes mee, dus als Imanuelle aan de beurt is, is er bijna een plastic zak nodig en weet niemand wat er nu precies is opgeraapt. Imanuelle vindt 20 euro, Jochem slaat de blauwe over en pakt alleen een groter (half?) briefje. Man, als Jochem de Mol is, dan is hij een klunzige. Je gelooft meteen dat hij echt zo is: “Ik pak alles.”

Thomas scoort nog 500 euro, met nog 3 minuten aan de klok en sprint daarna over de finish. Maar Jochem en Diederik voelen nattigheid. Van de 1130 euro moet er 1000 weer worden ingeleverd. Iemand heeft een half 1000 euro biljet meegenomen, en dus blijft er nog 130 euro over. De schuldige zou Jochem zijn. Uiteraard. Jochem. Wie anders? CLASSIC JOCHEM WEER HOOR! Lekker handig. Het kan ook nog bij Roos hebben gelegen in het eerste stuk, maar laten we Jochem maar de schuld geven. Of coach Diederik natuurlijk. Of toch Jochem.

Het mag de pret niet drukken, maar Thomas moet aan tafel toch even vragen naar zijn vragenlijst. Sigrid gebruikt haar beste acteerskills: “HUH?” De hele groep is over de zeik, want in elkaars bagage rommelen is over de grens. Voor Thomas aanleiding om vanaf nu helemaal loco te gaan: hard spelen! Gelukkig heeft Jochem zijn boekje ineens terug, dat is ook wat waard.

Maar de dag is nog niet voorbij. Op het strand wacht een nachtelijke opdracht. De kandidaten moeten tekenen. Imanuelle mag eindelijk een keer iets doen en Sigrid (“HUH?”) is de andere gelukkige die mag afwachten. De rest van de kandidaten moeten elkaar uitbeelden in het zand, maar niet met cijfers en letters. Sanne wil favoriete drankjes tekenen (“Nee, SANNE, dat is echt kei stom”, zegt de groep), dus wordt er toch iets met namen en beroepen gedaan.

BAM. Het strand wordt verlicht met vuurwerk. Vijf minuten is niet veel tijd, dus er wordt vooral getekend, weinig gecommuniceerd. Maar iedereen is blij. Sanne is trots, Jochem is blij met zijn Mickey Mouse-beertje, alleen Roos’ roos ‘verdrinkt’ door opkomend water.

Sigrid en Imanuelle hebben één minuut om alle tekeningen te bekijken. Dat lukt niet. Gelukkig raden ze vijf tekeningen wel. Eentje hebben ze fout (die over Thomas). Het levert 2500 euro op, niet slecht voor zes minuten werk in totaal. Maar Jochem wil wel nog even zeggen dat hij Mickey Mouse had getekend. Als je het uit moet leggen is het geen kunst meer, Jochem.

Dag 6

Terug naar Portland voor een duo-opdracht., maar niet voordat we zijn verblijd met het nu-echte-verbond van Thomas en Diederik. Uiteraard verdenkt Thomas Diederik nog wel. En we krijgen het niet te horen in de verhoorvideo, maar Diederik verdenkt Thomas vast ook nog een beetje.

“Bro!” “Bro!” “Let’s be Molbro’s!

Goed, de opdracht: in vier auto’s met daarop routeaanwijzingen rijden de kandidaten naar een eindpunt. De duo’s zijn Diederik en Roos; Jeroen en Sigrid; Thomas en Sanne en Jochem en Imanuelle. Dus gas op die lolly, allemaal naar 5th Avenue om elkaars aanwijzingen te lezen en door te geven. Parkeren mag niet, lol hebben met je ‘mollega’s’ (goede vondst, Jochem) wel: Imanuelle en Jochem zijn hard aan het lachen. Uiteindelijk komen de auto’s bij elkaar, maar bij elkaar blijven is lastig met stoplichten. Thomas en Sanne zijn ‘niet goed bezig’. Diederik en Roos vertalen ‘Country Roads’ naar het Nederlands en verlaten spontaan het speelveld. Goed bezig, kinderen.

Sigrid neemt de leiding en loodst de kandidaten richting het eindpunt. Alleen twijfelt ze over de volgorde van aanwijzing 10 en 11. Niet ideaal.. Met nog tien minuten te gaan ontstaat er totale verwarring over de zijstraten. Vijf minuten later is duidelijk dat de aanwijzingen fout waren. En met nog twee minuten te gaan, wordt er op de gok op een kerkje uitgekozen wat niet de opdrachtlocatie blijkt te zijn. Dat is namelijk de grote onafhankelijke boekhandel waar vier boeken met geld lagen (waaronder Miss Mole, IS DE MOL DAN EEN VROUW???). Helaas. No moneys!

Test
  • Sigrid verdenkt Jochem
  • Jochem verdenkt nog twee gedachten
  • Thomas blijft op drie (Jeroen, Roos, Sanne), maar sluit Diederik niet uit
  • Sanne verdenkt Imanuelle
  • Imanuelle verdenkt Jochem, Sanne, Jeroen en Diederik, kiest Jeroen
  • Jeroen verdenkt Diederik
  • Diederik verdenkt Jeroen
  • Roos verdenkt iedereen, maar zeker niet Imanuelle

Afvaller aflevering 3: Roos

Wie is de Mol? Sigrid het is Sanne hè? Het is vast Sanne

Quote van de aflevering: “We hopen Jochem, omdat hij een echte knuffelbeer is?” – Sigrid.

 

Geef een reactie