Luistertip: In vrijheid ludieke acties doen

Deze week luisterde ik onderstaande aflevering van de podcast NRC Vandaag. In de aflevering vertelt correspondent Eva Cukier hoe in Rusland jongeren van een online studentenblad worden onderdrukt. Ze krijgen absurde straffen opgelegd voor het tweeten van een videoclip of andere ludieke acties.

Op een zeker moment moest ik denken aan de tijd dat ik voor het Algemeen Nijmeegse Studentenblad (ANS) schreef. Het maken van een studentenblad met hier en daar een ludieke actie, dat ken ik wel uit eigen ervaring. Maar het moet vreselijk zijn om in angst te leven dat je dan maanden, zo niet jaren later nog van je bed kan worden gelicht, huisarrest krijgt of erger.

In ieder geval: luistertip.

NRC Vandaag: hoe Russische jongeren hun vrijheid wordt afgenomen.

Geef een reactie