Ditisdeweek 7 – 2023: missievisiedoel

Het begin van mijn week staat in het teken van lezen. En interpreteren.

Maandag

Ik denk nog na over de film die ik de dag ervoor heb gezien. Zondag was ik samen met een vriend naar The Banshees of Inisherin. Een fascinerende film, soms grappig, maar vooral ook erg tragisch. En een hoog wat-heb-ik-nu-precies-geziengehalte. De film zet in ieder geval aan tot denken en de YouTube-explainers die ik na afloop kijk, beweren dat de film een metafoor voor depressie, de Ierse burgeroorlog en kunst versus de gewone man kan zijn. Oké. Of al die dingen?

Ondertussen voel ik ook de druk om een boek uit te lezen. Woensdag is de literatuurcursus en ik moet nog meer dan een half boek. Maar mijn missievisiedoel voor de week is om in ieder geval tot over de helft te komen. Ik begin het boek (De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst) wel steeds mooier te vinden. Dus uitlezen ga ik het sowieso. Maar die 600 pagina’s zijn er wel best veel.

Dinsdag

Vandaag is een hectische dag overdag. Veel overleg, afstemmen en uitdenken op het werk, en daarna nog een antivalentijnsborrel op het werk. Mijn vriendin werkt ondertussen hard aan haar eigen liefdeskaarten die ze vandaag lanceert op Instagram.

En ik, ik lees door. Ik merk wel dat ik het leuk vind om veel te lezen. Zeker als ik ’s avonds even moet bijkomen van de sociaalheid van de dag.

Woensdag

Woensdag is mijn vrije dag, maar hij vliegt voorbij. Sowieso merk ik dat mijn vrije dagen zo vollopen met afspraken en klusjes. Nu komt de huisbaas langs, moet ik naar de tandarts en lees ik in mijn boek. ’s Avonds is dan het college over De Mitsukoshi Troostbaby Company en het wakkert mijn enthousiasme alleen maar aan. Het college zet me aan het denken wakkert ook iets creatiefs in me aan. Of is dat de lente die eraan komt?

Donderdag

De donderdag is weer zo’n drukke kantoordag, maar eigenlijk zijn die dagen soms ook gewoon fijn. Ze vliegen voorbij én ze zetten me aan het denken. Alleen jammer dat ik vaak pas vrijdag iets met die inzichten kan doen. ’s Avonds begin ik in het nieuwe boek van de cursus Trofee van Gaea Schoeters. Ik ben vastberaden om deze wél voor het volgende college uit te lezen. En aangezien dit maar 200 pagina’s is, voelt het wel als een haalbaar doel. Daarna ga ik wel verder in het boek van Auke Hulst, want ik wil het graag helemaal uitlezen.

Vrijdag

Nieuwe muziek van Spinvis, genaamd Paradijs, met een wat ranzige video. Het voordeel van thuiswerken is dat de muziek lekker hard aan kan (tussen de meetings door dan). Ik luister vandaag veel Black Pumas, The National en ook het liedje Never Fall Apart van Andrew Bird. Verder geven we de katten een nieuw krabmeubeltje wat we al maanden geleden hebben gekocht. Ze zijn er meteen megafan van (zie foto!).

Weekend

Het weekend bestaat uit klusjes, regelen en gelukkig ook veel relaxen. Op zondag gaat mijn vriendin naar Amsterdam. Ik neem me voor om lekker veel te lezen, gamen en nerden. Maar ik wil ook nog wat dingen regelen voor de Turin Brakes tour deze week (donderdag in Bitterzoet, vrijdag in De Helling en zaterdag in Rotown, represent!) en dat kost stiekem meer tijd dan ik had gehoopt. En ik ga ook nog koffie drinken met een vriend, naar Ant-Man & The Wasp: Quantumania (leuk, maar niet geweldig), game online met mijn vrienden, doe de was, knuffel met de katten… En toen was het ineens zondagavond en haal ik mijn vriendin op bij het station. Oké, niet zoveel gelezen als ik had gehoopt. Maar ik blijf proberen.

Verder lezen/kijken/luisteren

Geef een reactie