Ditisdeweek 10 – 2023: vol hoofd

Deze week was ik veel aan het denken, tussen al het doen door.

Maandag / 6 – 3

We beginnen de week met een korte leespauze. Ik heb het boek van het college van aanstaande woensdag al uit (zie de vorige Ditisdeweek). Dus dat biedt iets meer ruimte om ’s avonds na te denken, dingen te regelen en te kijken wat er allemaal nog moet. In april gaan we interrailen en ook in onze woonsituatie gaat het nodige veranderen binnenkort. Maar er is ook genoeg tijd om te relaxen. ’s Avonds kijken we Last Week Tonight with John Oliver en een paar afleveringen van Steven Universe. Mijn vriendin zit heel erg te pushen om die serie te bingen – want het is zo wholesome en er zit allemaal representatie in. Dat is allemaal waar, maar ik heb nog steeds dat ik er soms nog niet voor in de stemming ben. En dat terwijl ik Adventure Time – in veel opzichten een vergelijkbare serie – veel beter kon bingen.

Dinsdag / 7-3

We gaan woensdag naar de hypotheekadviseur, om eens te horen wat er financieel allemaal kan. Dat betekent heel veel financiële gegevens verzamelen en opsturen. Op zich handig, want de belastingaangifte komt er ook aan binnenkort, maar niet de meest dynamische avond zo. De werkdag zit vol met afspraken, maar omdat ook de makelaar komt om afspraken te maken, werk ik toch maar thuis. Het is een beetje een rommelige dag daardoor, maar gelukkig is de woensdag een lekkere vrije dag.

Woensdag / 8-3

De vrije dag in de werkweek, maar hij staat in het teken van grotemensengesprekken over huizen, hypotheken en geld. Ik vind het best leuk om te fantaseren over op een mooie plek wonen, maar ik moet wel behoorlijk mijn best doen om mijn hoofd erbij te houden als het gaat over financiële constructies en hypothetische situaties.

Gelukkig sluit ik de dag op een positieve manier af: met het literatuurcollege over Beitelaar van Ted van Lieshout. Het is een uitstekend college, gegeven door een oud studiegenoot, Linda. Het biedt precies genoeg verdieping en duiding om de thema’s te bespreken. Ze legt ook nog een link met de actuele kwestie rondom Pim Lammers, die overigens een heel mooi gedicht zou hebben gepubliceerd voor de kinderboekenweek. Kijk het hier. En Limburgse tongval is altijd +1.

Daarna nog even wat gedronken in het Cultuurcafé, net als vroeger. En zo is het toch een heel fijne (Internationale Vrouwen-) dag.

Donderdag / 9-3

Op de donderdag is mijn directe collega er niet vanwege een uitvaart. Dat betekent dat ik er alleen voor sta, maar toch voelt de dag minder hectisch dan afgelopen dinsdag. Na alle meetings is het laatste uurtje wel even doorbikkelen, maar ik ben toch blij met hoe het ging, ook omdat ik vroeg wakker ben geworden en te kort heb geslapen. Ik heb ook een overlegje ’s Avonds begin ik in het nieuwe boek van de literatuurcursus: De Minzamen van Koen Peeters. Ik realiseer me ineens dat ik al eerder een boek van deze schrijver heb gelezen, namelijk zijn Grote Europese Roman. Dat was toen ik nog studeerde. Jammer dat ik me er weinig meer van kan herinneren…

Vrijdag / 10-3

Vrijdag is de thuiswerkdag en dat is fijn, want het is een grijze, natte, koude winterdag. Soms is dat zo’n dag dat je zelf ook niks gedaan krijgt, maar dat is vandaag niet het geval. Rond drie uur is mijn urgente zakenlijstje af, en kan ik in het uitzoekwerk duiken.

Aan het eind van de middag fietsen we naar de universiteit om te gaan bommen – door natte sneeuwregen heen. Trots dat we zijn gegaan, al gaat het bommen niet de hele tijd van harte. Mijn biologische wekker gaat een stuk eerder af dan de Fitbit om mijn arm, maar goed, verder komen we de sessie wel goed door.

Weekend / 11-3 en 12 -3

Het weekend bestaat uit een wandelen, luisteren en relaxen. Zaterdag is zo’n beetje de enige zonnige dag van de week, dus wandelen mijn vriendin en ik samen en daarna nog één keer met de schoonouders die op bezoek komen. ’s Avonds gaat mijn vriendin naar Amsterdam naar een housewarming/verjaardag. Ik heb het rijk alleen en praat bij met mijn vriend in Zweden. Ook spelen we nog een paar potjes Age of Empires 2.

Het is ook de uitslagavond van Wie is de Mol? maar ik ben pas halverwege het seizoen. Ik denk dat ik het nog wel af ga kijken, traditioneel hoort dat erbij natuurlijk, maar door al dat gelees loop ik dus heel wat afleveringen achter.

Waar ik ook op achter loop zijn mijn podcasts, dus ik luister op zondag een aantal oude afleveringen van Darknet Diaries en The Adam Buxton Podcast. Oh en een aflevering van Love & Radio. En ik speel ook nog wat gitaar.

’s Avonds komt mijn vriendin thuis en nemen we het weekend nog even door. We merken allebei wel: het hoofd is vol en er staat veel te gebeuren…

Verder lezen / luisteren

Geef een reactie