Ditisdeweek 11 – 2023: voller hoofd, maar ook feest

Zei ik dat mijn hoofd vol zat in de vorige aflevering van deze weekverslagen? Nou, dat werd deze week alleen maar voller.

Maandag / 13-3

Het begin van de week begint op kantoor. Ik merk dat ik wat vroeg wakker ben, maar eenmaal op kantoor is het een prima maandag. Niet te veel overleg, maar genoeg om de dag afwisselend te houden.

’s Avonds lees ik De Minzamen van Koen Peeters. Tot nu boeit het me redelijk, maar ik merk dat het niet heel makkelijk wegleest.

Dinsdag / 14-3

Op dinsdag word ik rond 5 uur wakker en kan ik niet meer slapen. Ik draai me om en om…. Of ja, eigenlijk heb ik het samengevat in een gedichtje. Dus daar staat ook veel in. Ik zal er verder niet te veel woorden aan vuil maken. We kijken Last Week Tonight en wat Steven Universe en daarna probeer ik op tijd naar bed te gaan, zodat ik me woensdag hopelijk wat fitter voel.

Woensdag / 15-3

Een vrije dag én het is mooi weer. Wat kan er beter, zou je misschien zeggen? Nou: mijn slaap kan dus beter, want ook vandaag ben ik weer belachelijk vroeg wakker. Op mijn vrije dag zelfs nog. Dus dat is balen. Maar goed, beneden chillen op de bank met een kat op schoot is ook best fijn, dus zo kom ik eerste uurtjes van de morgen toch enigszins relaxed door. Daarna ga ik naar de kapper, wandelen we door de stad en lees ik een beetje in mijn boek. Mijn vriendin en ik hebben gesprekken over alle dingen die op ons af komen en dat is fijn. Maar als ik heel moe ben, beheerst dat toch wel heel mijn dag. En dus ga ik toch maar op tijd naar bed vanavond.

Uiteraard zijn het ook nog de Provinciale Statenverkiezingen 2023. En dat betekent: stemmen! We maken ons zorgen over hoe groot de BBB gaat wonen, want wat ons betreft moet er nu doorgepakt worden met het redden van onze natuur en het klimaat, en het is nog maar de vraag hoe productief deze nieuwe partij hier in staat…

Donderdag / 16-3

Ik word wakker met datzelfde gevoel als waarmee ik alle vorige verkiezingen wakker werd: het idee dat de politiek weer heeft gefaald de afgelopen jaren en dat de meeste stemmen naar een (rechtse / populistische) protestpartij zijn gegaan. Jammer dit. Gelukkig blijkt uit de uitslag ook dat een aanzienlijk deel van de stemmers ook gewoon nog links en progressief is. Daarin is de media wel minder geïnteresseerd, maar dat biedt nog enige hoop voor de toekomst. Het is alleen jammer dat de linkse partijen niet echt hun best doen om ook de mensen die in de steek worden gelaten door onze rechtse overheid een goed perspectief te bieden. Daar valt een wereld te winnen.

Verder is deze dag weer moeizaam begonnen, maar ik sluit de dag af met een afscheidsborrel van een collega die met pensioen gaat. Leuk om zijn afscheidsspeech mee te maken waarin hij vooral het belang van op je plek zijn en fijne collega’s benadrukt. Dat belang kan ik alleen maar onderschrijven.

Vrijdag / 17-3

Vrijdag is het internationale pannenkoekendag en ik speel met de gedachte om op werk te gaan lunchen om die reden, maar uiteindelijk werk ik vanuit huis. Een huisfotograaf en een makelaar komen op bezoek en daarvoor moeten we het een en ander opruimen. Mijn vriendin heeft eigenlijk het meeste daarvoor gedaan. Maar ik vind het toch handig om erbij te zijn en als we nog even een tafel moeten verplaatsen en we nog de nodige uitleg krijgen over het proces van de komende weken, blijkt het toch wel handig te zijn dat ik ook thuis ben.

De fotograaf is precies op tijd klaar zodat we nog net kunnen gaan BOMmen in het sportcentrum. Daarna kijken we tv, halen we weer wat spulletjes en kasten en lades die verstopt waren voor de fotograaf. En dan is de week voorbij.

Weekend / 18-3 en 19-3

In het weekend hebben we gelukkig andere dingen aan ons hoofd. We hebben namelijk twee verjaardagen – eentje op zaterdag en eentje op zondag. We kletsen met veel familieleden bij en dat doet me uiteindelijk best veel goed. Het is wel fijn dat ik zondagavond nog even een uurtje kan introverten op de bank voor het slapen gaan.

Verder ruim ik eens flink wat administratie en rommeltjes op. We hebben een hele kamer vol met spullen waarvan we moeten beslissen of we ze nog willen houden, dus op zondagochtend zet ik de eerste stapjes. Op zaterdag bezoeken we ook nog even het InScience Festival in Lux. We hebben niet de tijd om een film te bekijken helaas, maar we bezoeken wel de stand van een wetenschappelijke game waar mijn vriendin de illustraties en animaties voor heeft gemaakt.

Verder lezen en luisteren

  • De Minzamen – Koen Peeters: dit boek heeft nog een eindsprint nodig van me om het voor woensdag uit te krijgen. Het lezen vlot dus nog niet echt…
  • Soundtrack van het weekend was Dear Prudence – de podcast van Slate met levensadvies voor ingewikkelde sociale problemen. Ben het niet altijd overal mee eens, maar het is wel vermakelijk om naar te luisteren. Wel even door alle commercial breaks heen skippen…

Geef een reactie