Ditisweek 48 – 2023

Sinds ik de vorige keer weeknotities maakte, zijn we een dik half jaar verder. Maar dat mag de pret niet drukken. We zijn verhuisd en we settelen aardig in ons nieuwe huis.

Maandag / 27 november

Noodgedwongen werk ik thuis deze dag. Ons kantoor wordt namelijk opnieuw ingericht, waardoor er maar een beperkt aantal werkplekken beschikbaar is. Hoewel ik wel vaker op maandag thuiswerk, voelt het toch anders. Het doet me zelfs een beetje denken aan de coronacrisis, waarin thuiswerken de norm was.

Verder heb ik nog last van mijn rug – dat komt vooral van een soort verkramping – die weer werd veroorzaakt door stress, die weer werd veroorzaakt door een verdwenen kat (later meer daarover).

Dinsdag / 28 november

Het begint met thuiswerken, zoals elke dag deze week. Het gaat ietsje beter met mijn rug, maar ik zie er nog wel een beetje tegenop om op de fiets te stappen ’s middags voor een training op werk. Gelukkig gaat het fietsen goed en ben ik ruim op tijd voor de training.

’s Avonds kijken we Our Flag Means Death (seizoen 2). Het eerste seizoen was leuker, maar dat neemt niet weg dat ook dit seizoen het nodige vermaak brengt. Ook demonteren we onze oude oven/magnetron: want morgen komt de nieuwe!

Woensdag / 29 november

Vandaag begin ik wederom met thuiswerken, hoewel ik in de middag weer afspraken op kantoor heb. Vandaag komt echter ook onze nieuwe oven aan. De oven in het huis dat we hebben gekocht, doet het namelijk niet zo goed. Temperatuur anders instellen dan 180 graden is vrijwel onmogelijk – de draaiknoppen reageren nauwelijks meer). En ook de tijdsduur wijzigen is niet te doen. Repareren zou flink wat geld kosten en zo goed is die oven nou ook weer niet. En aangezien ik sta te popelen om mijn bakhobby weer op te pakken, hebben we besloten te investeren in een nieuwe. We hebben nog even de Black Friday-aanbiedingen afgewacht (niet heel indrukwekkend, zoals verwacht) en toen de knoop doorgehakt.

En vandaag komt ie dus aan. We moeten ‘m zelf inbouwen – dat is ook niet mega lastig. Op het tillen na dan, want zo’n apparaat is best zwaar. Eén keer glipt het apparaat enigszins uit onze hadden. Dat neemt de keukenmuur ons niet in dank af, maar gelukkig is de oven zelf niet beschadigd. En dat putje in de muur vullen we ook wel weer.

Ook fijn: de line-up van Down The Rabbit Hole wordt bekend gemaakt. We hadden eigenlijk besloten komend jaar misschien niet te gaan – ik ga ook al naar Taylor Swift op de donderdag voor het festival en we wilden misschien eens naar Best Kept Secret. Maar als dan The National, Michael Kiwanuka en LCD Soundsystem komen – en Eefje de Visser ook weer… Nou dan moeten we wel… Kaartjes in de pocket!

’s Avonds, nadat ik terug ben van mijn afspraken op kantoor en vluchtig heb gekeken op onze verdieping hoe de herinrichting ervoor staat (chaos, met contouren van structuur), heb ik zin om meteen iets te bakken. Maar de lokale supermarkt heeft niet de ingrediënten die ik zoek, en zo blijkt: de oven moet eerst even flink aan de bak en daarna schoongemaakt voor het eerste gebruik. Het bakken zal nog even moeten wachten.

Donderdag / 30 november

November is alweer voorbij. Dat is best hard gegaan. Donderdag is traditiegetrouw mijn drukste dag van de week. Ik heb eigenlijk altijd genoeg afspraken om de dag drie keer door te komen, en vandaag is geen uitzondering. Wel gaat één afspraak niet door, waardoor ik iets meer tijd heb voor ‘werk’. Aangezien het de 100ste sprint van het project is, heeft onze scrum master taart geregeld en voor mij een vegan brownie gescoord – heel attent.

Vrijdag / 1 december

Deze december werk ik maar een halve dag. Ik heb nog genoeg uren om vrij te nemen, dus trakteer ik mezelf op een half dagje werken. De middag vullen we met een bezoek aan de bouwmarkt voor wat klussen die we nog willen doen in huis. En ik help mijn vriendin met het bestellen van de kerstkaarten van dit jaar.

Ook neem ik me voor om deze maand elke dag wat te lezen. Ik heb nog wat boeken die ik nog uit moet lezen en ik heb een boek voor mijn verjaardag gekregen in juni waar ik ook graag in wil beginnen. This is How You Win The Time War. Dat gezegd hebbende, ik zag dat een collega ‘m 1 ster heeft gegeven op Goodreads, dus de reacties lopen uiteen.

Verder begin ik met een nieuwe zuurdesemstarter, zodat ik hopelijk volgende week weer echt eigen brood kan bakken.

Weekend / 2 en 3 december

Het weekend is uitermate geslaagd. Hoewel mijn rugklachten het hele weekend nog doorzeuren, heb ik ook wat geluksmomenten. Zoals zaterdagochtend, als ik lekker op de bank met een dekentje en een kat op schoot mijn boek zit te lezen. Op de achtergrond een lekker muziekje. Het voelt allemaal goed, en daarna brunchen met mijn vriendin met broodjes uit de oven.

Zaterdagmiddag gaan we naar de schoonfamilie voor een beetje Sinterklaas. Het is gezellig – er is vegan kaasfondue en een vragenspel – en de sfeer is fijn.

Zondag probeer ik weer zo’n fijne start van de dag te hebben. En hoewel het van buitenaf er precies hetzelfde uitzag, voelde ik me toch anders. Het was nog steeds fijn, maar ik kon me wat minder goed concentreren op mijn boek. ’s Middags ruimen we alle bladeren in de tuin op, gaan we wederom naar de bouwmarkt (verkeerde grondverf gekocht) en maken we lasagne uit de nieuwe oven. Het is een geslaagd weekend: productief, relaxed, gezellig en fijn. Klaar voor de nieuwe week!

Verder lezen&luisteren&kijken:

  • This is How You Win The Time War (boek)
    (nog geen mening)
  • Laugh TrackThe National
  • (kwam binnen op LP. Het was één van de eerste platen die ik streamde in het nieuwe huis toen we er aan het klussen waren, dus fijn om ‘m nu op de platenspeler te kunnen draaien).
  • Who Can See Forever – Iron & Wine
    (kwam ook binnen op lp deze week. Liveopname van de tour waar mijn vriendin en ik naar toe gingen. Was een mooi concert in Utrecht – deze opname is ergens in North Carolina gemaakt. Benieuwd ook naar de bijbehorende film die binnenkort uitkomt.
  • Down the Rabbit Hole 2024 line-up
  • Our Flag Means Death (seizoen 2) staat op HBO Max.

Geef een reactie